HiFi & Professional Audio Forum  

Gigabyte H81.AMP-UP

Računari, komponente, softver..
Post Reply
User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2353
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Gigabyte H81.AMP-UP

Post by sn » 10 Sep 2013, 09:28

Redefinisanje audio komponente matične ploče;

Image

Kompanija Gigabyte objavila je najnoviji model svoje osme serije matičnih ploča, model Gigabyte H81.AMP-UP. Sa podrškom za najnoviju četvrtu generaciju Intel Core procesora, Gigabyte H81.AMP-UP matična ploča poseduje izvanredna audio svojstva, poručuju iz kompanije Gigabyte. Ona uključuju nadogradivi OP-Amp na ploči, ekskluzivni USB DAC-UP koji obezbeđuje čisto napajanje bez šuma ka Digitalno-Analognom konverteru, prekidače kojima se pojačava jačina audio signala, vrhunske Nichicon kondenzatore i još mnogo toga. OP-Amp-ovi se obično nalaze u visoko kvalitetnoj audio opremi i nude ne samo pojačavanje audio signala već i superiorno audio iskustvo. OP-Amp-ovi na ploči su ugrađeni u sokete čime se korisnicima omogućava da fizički zamene i probaju druge OP-Amp-ove koji nude različita svojstva i nijanse kojima se obezbeđuje zvuk koji je čistiji, snažniji i živahniji. Dodatni OP-Amp-ovi se mogu kupiti zasebno kako bi se još više proširile audio sposobnosti.

Da bi se dalje optimizovalo audio iskustvo koje obezbeđuje OP-AMP, Gigabyte H81.AMP-UP takođe poseduje i Gain Boost sa prekidačima na ploči preko kojih možete odabrati 2,5x ili 6x modove pojačanja, u zavisnosti od izlaznih uređaja. Najveći broj OP-Amp-ova je sposoban da obezbedi audio izlaz visoke snage koji je idealan za visoko kvalitetne slušalice i zvučnike koji poseduju veliki otpor.

Image

Sa pozlaćenim USB 2.0 portom, Gigabyte USB DAC-UP obezbeđuje čisto napajanje bez šuma ka Digitalno-Analognom konverteru (DAC). DAC-ovi mogu da budu osetljivi na fluktuacije u napajanju od drugih USB portova, zbog čega Gigabyte USB DAC-UP koristi izolovane izvore napajanja, kojima se minimizuje šansa za nastajanje fluktuacija i obezbeđuje najbolje moguće audio iskustvo.

Gigabyte USB DAC-UP takođe omogućava da se port konfiguriše u BIOS-u za konfiguracije entuzijasta koji ne zahtevaju USB napajanje ka DAC-u. Na ovaj način USB DAC-UP postaje pogodan za audio entuzijaste koji prave ekstremno kvalitetne audio sisteme. --> http://hardware.benchmark.rs/hardware_v ... h81.amp_up

Post Reply