HiFi & Professional Audio Forum  

Getting Hi-Fi sound from Raspberry Pi

Računari, komponente, softver..
Post Reply
User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Getting Hi-Fi sound from Raspberry Pi

Post by sn » 16 Apr 2014, 23:40

Image
Raspberry Pi, the low-cost credit-card-sized educational computer, is finding its way into high-end home audio systems.
The key software is RaspBMC, a media player package based on the XBMC Linux distribution.
Together they offer network media access, remote control, and a whole host of other features usually found only on multi-hundred pound sound systems.
There is only one snag: Raspberry Pi’s own analogue audio output is distinctly medium-Fi.
So, Electronics Weekly asked itself, how difficult would it be to design a piggy-back board to add a high-quality audio output to Raspberry Pi.
A little phoning around revealed that more than one chip company has been thinking along the same lines, and by coincidence Wim Lemmers, principal application engineer at NXP, recently acquired three Raspberry Pis for his lab on which to develop Linux drivers for one of the firm’s audio codec chips.

UPDATE – Wolfson has releases a hi-fi audio board for Raspberry Pi
- See more at: http://www.electronicsweekly.com/news/d ... lbeQY.dpuf ...
:sign http://www.electronicsweekly.com/news/d ... i-2013-07/

User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Re: Getting Hi-Fi sound from Raspberry Pi

Post by sn » 01 May 2014, 17:50

Raspberry Pi Hardware Projects Book Now Available

Image

:sign http://www.elektor.com/news/raspberry-p ... available/

User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Re: Getting Hi-Fi sound from Raspberry Pi

Post by sn » 05 May 2014, 21:28

Domace izdanje:

Image
Za oko 30 dolara imate Raspberry Pi, kompletan računarski sistem koji će Vam omogućiti da na njega spojite razne vrste elektronskih i softverskih sistema. Knjiga je posvećena najjačim aspektima Raspberry Pi – njegovoj sposobnosti da kombinuje praktičnu elektroniku sa programiranjem.
Posle kratkog uvoda u Raspberry Pi nastavićete sa instaliranjem potrebnog softvera. SD kartica koju možete kupiti uz ovu knjigu sadrži sve što je potrebno za početak sa RPi. Pored računara (opcija) korišćeni softver je besplatan.
Knjiga sadrži koncizan uvod u Linuks operativni sistem, posle čega ćete početi da programirate u Bash-u, Python-u i Javascript-u. Naglasak je na Python-u i u većini slučajeva uz kratka objašnjenja da bi shvatili suštinu, tako ga brzo usvojite i prilagodite svojim potrebama. Kad sve podesite možete krenuti sa zabavnim projektima.
Tu je razmotreno i detaljno izloženo 45 uzbudljivih i neodoljivih projekata. Od bljeskalice do pobude elektromotora, od procesiranja i generisanja analognih signala do luks metra i kontrole temperature. Idemo i na složenije projekte kao kontrola brzine motora, veb server sa CGI, klijent server aplikacije i Xwindows programe. Ovu knjigu možete koristiti kao katalog ideja i napraviti kopije za trenutnu upotrebu. Da bi pojasnili projekte date su električne šeme i fotografije kola napravljenih na prototipskoj pločici što Vam garantuje da ćete vreme uz knjigu lepo provesti.
Knjiga je idealna da sami sve naučite. Svaki projekat je detaljno objašnjen na način kako je projektovan. U procesu čitanja, izrade i programiranja ne samo da ćete da dobijete uvid u RPi, Python i korišćene elektronske delove nego će Vam biti omogućeno da menjate i proširujete projekte na svoj način. Slobodno kombinujte nekoliko projekata u neki složeniji dizajn
Knjigu možete koristiti i kao radnu preporuku. Indeks će Vam omogućiti da lako nađete projekte koji se mogu koristiti kao primeri. Čak i kad savladate sve projekte knjiga će sigurno ostati u blizini Vašeg RPi-ja.
:sign http://www.infoelektronika.net/knjiga/n=RPi

Post Reply