HiFi & Professional Audio Forum  

SqueezBox Touch

Prodavci i proizvođači opreme, sajmovi, časopisi, internet linkovi.
User avatar

Topic author
ninja
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1479
Joined: 12 Dec 2006, 18:35
Location: Sweden

Re: SqueezBox Touch

Post by ninja » 19 Aug 2011, 10:24

Ako vec niste znali, jedan interesantan dodatak za SB, Touch Toolbox 2 ... prica se i da je Toolbox 3 spreman i da je bolji ali jos ne zeli da ga pusti.
Image Made in SFRJ
KokBok
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by first » 13 Sep 2011, 19:15

U novom Hi Fi Choice izdanju za Novembar 2011.god, objavljen je grupni test muzičkih medija plejera/strimera, a u konkurenciji su bili:
Cambridge Audio Sonata NP30, Cyrus Stream X, SqueezeBox Touch, Marantz NA7004, Rotel RDG-1520 i Yamaha NP-S2000.

Kada se pogledaju raspon cena uređaja koji su na ovom grupnom testu (od 300€ do 2000€), prvo se pomisli kako to nije ujednačena klasa uređaja i da
neki jednostavno neće doći do izražaja u takvoj konkurenciji. Međutim,....
Potažite HFC i pročitajte ovaj zanimljiv prikaz. Možete i pretpostaviti zašto sam ovu vest smestio baš ovde. SB Touch je pobednik grupnog testa.

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: SqueezBox Touch

Post by DejanM » 20 Sep 2011, 08:08

Ostaje i dalje veliko pitanje da li bolje, linearno, napajanje donosi poboljsanje u odnosu na isporuceni switcher ... ?? Komentari na internetu su razliciti i tesko je na osnovu njih doci do nekog zakljucka ...

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by first » 20 Sep 2011, 19:02

DejanM wrote:Ostaje i dalje veliko pitanje da li bolje, linearno, napajanje donosi poboljsanje u odnosu na isporuceni switcher ... ?? Komentari na internetu su razliciti i tesko je na osnovu njih doci do nekog zakljucka ...
Moram da priznam kako još uvek nisam isprobao neko bolje linearno napajanje za Touch, tako da nemam iskustvo koje
bi mi omogućilo da napišem neki komentar o tome. Međutim, znam da ovde ima kolega koji poseduju SB i takvo napajanje,
pa bi mogli da iznesu neka svoja zapažanja o zvučnim razlikama. Naravno, ako postoje.

User avatar

Topic author
ninja
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1479
Joined: 12 Dec 2006, 18:35
Location: Sweden

Re: SqueezBox Touch

Post by ninja » 09 Nov 2011, 20:31

Posle dugog neckanja i razlacenja uzeo sam i ja Touch. Razlika izmedju Classic:a je lako primjetna u korist Toucha. Moram priznati da sam prijatno iznenadjen razlikom u zvucnom kvalitetu. Razlog kupovine je mogucnost direktnog koristenja spotifya bez kompa, sto funkcionise bez ikakvog problema. HD nisam prikopacao, a i ne trebam posto mnogo stvari ima vec na spotifyu.

:yh :good
:nj
Image Made in SFRJ
KokBok
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.


sdanicic
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 2474
Joined: 16 Mar 2006, 13:46
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by sdanicic » 09 Nov 2011, 21:15

Pre par nedelja i moj kolega sa kojim sam jedno vreme radio zajedno u istoj firmi, inace zakleti gramofondzija i Quad-ovac i to onaj Quad iz 60-tih godina proslog veka se pohavlio da je uzeo Touch.

I ne skida mu se osmeh sa lica kada god se povede prica na tu temu :-)


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 29 Nov 2011, 02:22

Logitech squeezebox touch povezan na digitalni ulaz u integrisano pojacalo. Na koliko procenata jacine bi trebao da stoji touch? MIslio sam da je kao kod tv ili dekodera da kada se smanji zvuk do kraja moze da se regulise samo pojacalom. Izvinjavam se ako sam lose formulisao.


sdanicic
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 2474
Joined: 16 Mar 2006, 13:46
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by sdanicic » 29 Nov 2011, 07:17

dejann73 wrote:Logitech squeezebox touch povezan na digitalni ulaz u integrisano pojacalo. Na koliko procenata jacine bi trebao da stoji touch? MIslio sam da je kao kod tv ili dekodera da kada se smanji zvuk do kraja moze da se regulise samo pojacalom. Izvinjavam se ako sam lose formulisao.
Svi vlasnici koje poznajem, ukljucujuci i moju malenkost - drzimo to na 100.


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 29 Nov 2011, 12:37

Hvala :D


sdanicic
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 2474
Joined: 16 Mar 2006, 13:46
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by sdanicic » 17 Dec 2011, 09:52

Evo Dejanovih komentara iz sekcije Prodajem:

Instalirao sam update 7.1.0. Na taj nacin sam pored server aplikacije za Logitech uredjaje dobio i DLNA server. Na taj nacin je sa ovom instalacijom moguce imati pristup i pomocu drugih DLNA clients a ne samo pomocu SB uredjaja. Ja sam isprobao ovaj DLNA funkcionalitet SB server aplikacije pomocu mog Panasonic DBT310 Blue Ray playera. I ispostavlja se da se moj blue ray player kaci bez problema, moguce je pristupiti muzickoj kolekciji, medjutim izgleda da kao DLNA server ova SB server aplikacija radi dosta nestabilno - cesto dolazi do prekida. Ja zato ostajem na Windows Media Serveru, koji ima i DLNA server funkcionalitet.



Da. Radi se zapravo o software update-u za server aplikaciju za SB uredjaje. SB Server kod mene trci na compu ali moze da bude i na NASu dok je kod Toucha instaliran u samom uredjaju (doduse to je neka smanjena verzija). Od verzije 7.0 taj SB server je dobio i DLNA interface. Ja sam sacekao da malo poprave decije bolesti i instalirao sam najnoviju verziju 7.1.0. To znaci da sada mozete da koristite SB server i kao DLNA server.

Kao sto rekoh, to u principu radi ali je malo nestabilno kod mene. Probajte kako to funkcionise sa SB Touch - ja imam Duet. Za to vam treba neki DLNA Client: Blue Ray plaer, TV, ... Poenta je u tome da onda i drugi uredjaji preko SB servera mogu da pristupe vasoj muzickoj kolekciji i da je reprodukuju.

Takodje jedan detalj jos ... pod Windows 7 ja sada mogu da vidim u Windows Exploreru sve uredjaje u mrezi koji su zakaceni za SB server. Na taj nacin mogu direktno da im pristupam. U slucaju SB Dueta kada dva puta kliknem, otvori se web interface SB server aplikacije, pomocu koje takodje mogu da upravljam Duetom. Kod Blue Ray playera medjutim pojavi mi se samo informacija o tome o kom se uredjaju radi, MAC adresa i jos par informacija. To je zato sto moj Panasonic Blue Ray player nema web interface.

Ja predpostavljam da ce u buducnosti DLNA server funkcionalnost biti dalje razvijana, jer sada izgleda prilicno rudimentarno. Recimo, bilo bi zgodno kada bi imao mogucnosti real-time konvertovanja formata: bez obzira u kom formatu se nalazi muzika na disku, da je konvertuje recimo u WAV i posalje clientu.


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 18:18

Uzeo danas western digital my passport essential 320 gb. da bih ga prikljucio na squeezebox touch i odmah razocarenje :-( Player odbija da radi sa hard diskom. Ucita disk i vrati se na pocetnu stranu ali ne prijavljuje sadrzaj. Pise da je prazno. Gledao malo na netu i kazu da je problem u napajanju sa toucha. Da li neko koristi slicnu kombinaciju?

User avatar

zika
Moderator
Moderator
Posts: 442
Joined: 26 May 2009, 19:18
Location: Exodus hair

Re: SqueezBox Touch

Post by zika » 17 Dec 2011, 18:22

dejann73 wrote:Uzeo danas western digital my passport essential 320 gb. da bih ga prikljucio na squeezebox touch i odmah razocarenje :-( Player odbija da radi sa hard diskom. Ucita disk i vrati se na pocetnu stranu ali ne prijavljuje sadrzaj. Pise da je prazno. Gledao malo na netu i kazu da je problem u napajanju sa toucha. Da li neko koristi slicnu kombinaciju?
Nije li pravilo #1 da je, u tom slučaju, potreban external HD koji ima sopstveno napajanje? Pitam, nisam, još, imao prilike da se poigram sa tom spravom...


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 19:03

Ma hteo sam ja da uzmem sa odvojenim napajanjem ali svi su ogromni a procitao sam negde na netu da touch lose radi sa diskovima od preko 500 gb. Ko bi ga znao...

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by first » 17 Dec 2011, 19:15

dejann73 wrote:Uzeo danas western digital my passport essential 320 gb. da bih ga prikljucio na squeezebox touch i odmah razocarenje :-( Player odbija da radi sa hard diskom. Ucita disk i vrati se na pocetnu stranu ali ne prijavljuje sadrzaj. Pise da je prazno. Gledao malo na netu i kazu da je problem u napajanju sa toucha. Da li neko koristi slicnu kombinaciju?
Ajde polako, vrati se malo kroz ovu temu pa pročitaj neke instrukcije koje sam već pisao. Koristim takođe WD passport essential 500GB (USB 2.0) i sve radi kako treba.
Kada prvi put priključiš HDD, SB Touch mora da odradi indeksiranje baze podataka, a to zna da potraje. Kada se vrati na početnu stranu, nemoj odmah pokušavati
da vidš sadržaj diska, već pronađi u meniju SqueezeBox server i ponovo ga pokreni. Tada ćeš na ekranu dobiti prikaz procesa koji su u toku i ostavi ga da
sve završi kako treba. To može da traje oko 30-ak minuta, nešto više ili manje u zavisnosti kolika je muzička kolekcija. Posle toga kreni u preslušavanje.


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 19:36

Znam to i vec sam procitao tvoje postove jos pre kupovine toucha. Uglavnom sam to uradio kao i sa samsungovim diskom i on radi. Aj probacu sada da uradim bas ovako :-)

Post Reply