HiFi & Professional Audio Forum  - Molim nove članove da sačekaju overu registracije na Forum par dana, jer se radi ručno; razlog su spameri.

SqueezBox Touch

Prodavci i proizvođači opreme, sajmovi, časopisi, internet linkovi.

dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 19:40

Da li mozda ima neke veze to sto sam formatiorao disk pre upotrebe i obrisao sve sto je na njemu. Foldere sa drajverima za windows koji mi nisu bili potrebni jer koristim mac?


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 19:54

Probao sam tacno tako i touch odradi ocitavanje ali ne mogu da vidim sadrzaj. Jednostavno pise da nema nista. Ubacio sam pored flaca i neke slike da vidim da li ce njih da prikaze ali nista.

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by first » 17 Dec 2011, 20:48

Pogledaj koju imaš verziju SqueezeBox Servera na Touch-u. 7.6.2. je znao da pravi takve probleme.

Ako je tako, preporučujem ti da sa ove stranice.....
http://update.slimdevices.com/update/firmware/

...otvoriš direktorijum 7.7.2 i tamo potražiš fajl pod nazivom (fab4 7.7.1. r9558). Preuzmi ovaj fajl, snimi ga na SD ili USB memoriju
a potom ubodi u SB Touch i uradi update firmware-a. Pokreni update i ponudiće ti fajl koji si preuzeo, odnosno koji ti je na memoriji.

Potom probaj ponovo da uradiš indeksiranje baze na HDD.


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 20:57

7.7.1. r9558 imam instaliran. Cudno je da radi a ne prepoznaje sadrzaj u folderima.


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 17 Dec 2011, 21:56

Posto od ovog cuda nema nista, znas li mozda da li ce ok. raditi touch sa diskom 3,5 od 1T? Citao sam da ne radi dobro ali da li je to vezano za samu velicinu diska ili za popunjenost diska. Ne mogu da nadjem externi sa svojim napajanjem od 500 gb.

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by first » 17 Dec 2011, 22:40

dejann73 wrote:7.7.1. r9558 imam instaliran. Cudno je da radi a ne prepoznaje sadrzaj u folderima.
Nema veze, pregazi sa istim update-om, nekada i to hoce da pomogne.

Nisam isprobavao veci HDD, trebalo bi da radi.

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: SqueezBox Touch

Post by DejanM » 17 Dec 2011, 23:55

dejann73 wrote:Posto od ovog cuda nema nista, znas li mozda da li ce ok. raditi touch sa diskom 3,5 od 1T? Citao sam da ne radi dobro ali da li je to vezano za samu velicinu diska ili za popunjenost diska. Ne mogu da nadjem externi sa svojim napajanjem od 500 gb.
Moj kum gura Touch sa WD diskom od 1,5 TB. I to radi bez problema ... Bilo je doduse problema sa verzijom 7.6.1 ali je update na 7.7.0 resio te probleme.


dejann73
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 09 Nov 2011, 16:47
Location: Norway

Re: SqueezBox Touch

Post by dejann73 » 18 Dec 2011, 14:49

Ok. Hvala!


Trulex
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 12
Joined: 06 Feb 2010, 14:22

Re: SqueezBox Touch

Post by Trulex » 18 Dec 2011, 20:24

Da li može da se poveže DVD player sa SB da se koristi samo DAC od SB?
Ja sam spojio sa digitalnim cox kablom ali ništa se ne događa, da li mora neka podešavanja ili se to ne može izvesti?

User avatar

Topic author
ninja
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1479
Joined: 12 Dec 2006, 18:35
Location: Sweden

Re: SqueezBox Touch

Post by ninja » 18 Dec 2011, 20:34

cox out a ne in!
Image Made in SFRJ
KokBok
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: SqueezBox Touch

Post by DejanM » 18 Dec 2011, 22:11

Trulex wrote:Da li može da se poveže DVD player sa SB da se koristi samo DAC od SB?
Ja sam spojio sa digitalnim cox kablom ali ništa se ne događa, da li mora neka podešavanja ili se to ne može izvesti?
Ne moze jer Touch nema digitalne ulaze ...


Trulex
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 12
Joined: 06 Feb 2010, 14:22

Re: SqueezBox Touch

Post by Trulex » 28 Dec 2011, 14:28

SB DAC je ograničen na 24/96 Khz, ako koristi svoj DAC , a da li može kao tranport da propusti 24/192 Khz prema externom DAC-u?

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: SqueezBox Touch

Post by first » 28 Dec 2011, 16:09

Trulex wrote:SB DAC je ograničen na 24/96 Khz, ako koristi svoj DAC , a da li može kao tranport da propusti 24/192 Khz prema externom DAC-u?
Ne, takođe samo do 24-bit/96kHz.


Trulex
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 12
Joined: 06 Feb 2010, 14:22

Re: SqueezBox Touch

Post by Trulex » 30 Jan 2012, 14:39

Hard disk mi ne vidi više ni jedan računar, ali SB ga vidi i uredno ga skenira i pušta muziku,
da li mogu nekako da skinem muziku sa njega pošto nisam uradio backup, hard je star dve nedelje i imam garanciju pa mi do njega nije ni stalo?
Pozdrav


Trulex
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 12
Joined: 06 Feb 2010, 14:22

Re: SqueezBox Touch

Post by Trulex » 31 Jan 2012, 08:02

Popravio sam hard, sada ga računar vidi a SB ne vidi, SB ga vidi jedino kada prvo ubodem hard disk pa onda uključim u struju SB, pretpostavljam da je zbog hladnog vremena slab napon na usb priključku, znači ipak je bolje kupiti hard sa svojim napajanjem.

Post Reply