HiFi & Professional Audio Forum  

Noir et Blanc Audio Video shop, Brisel, Belgija

backup sajta: hificafe.audiohard.com
Forum rules
backup sajta: hificafe.audiohard.com
Post Reply

Topic author
sdanicic
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 2474
Joined: 16 Mar 2006, 13:46
Location: Beograd

Noir et Blanc Audio Video shop, Brisel, Belgija

Post by sdanicic » 20 Feb 2007, 22:04

Sticajem poslovnih okolnosti DejanM i moja malenkost smo se nezavisno jedan od drugog prosle nedelje nasli u Briselu, sto je bio zgodan povod da posetimo, odnosno podsetim se jedne od najstarijih ako ne i najstarije radnju za prodaju hifi opreme u Belgiji.

Radnju sam prvi put posetio pre skoro 6 godina u periodu dok sam radio na jednom projektu za klijenta iz Evropske komisije (ili tako nekako). Stanovao sam u istoj ulici gde mi je bila i firma za koju sam tada radio, a Noir & Blanc shop se nekako zgodno nasao na pola puta od posla do kuce (i nazad).

http://hificafe.net/sistemi/noir_et_blanc/index.htm

O klopi u restoranu preko puta radnje i odlicnom juznoafrickom Shiraz Cabernet Sauvignon vinu - nekom drugom prilikom.


Sasa

P.S. Inace u prizemlju zgrade gde sam svojevremeno radio na pomenutom projektu umesto agencije za zaposljavanje u medjuvremenu je otvoren veliki Bang&Olufsen salon (pored kojega sam samo prosao).

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Post by DejanM » 25 Jun 2007, 07:19

Ovde smo culi ProAcs Tablette 8 zakacene za Prima Lunu Prologue 1 (2 x 35 W, PP sa EL34). Ti mali ProAc su svirali dobro - jos ih nisam cuo da sviraju lose. Za mene je ovo bilo interesantno jer sam prvi put imao priliku da cujem ove male zvucnike sa jednim lampaskim pojacalom (bio sam potpuno zaboravio na to) i to ne samo da je funkcionisalo nego je bilo i dobro. Da sviraju dobro sa SS pojacalima sam imao prilike da se uverim ranije (Musical Fidelity).

Inace ovde je bilo svega sto srce moze da pozeli: Pass Labs (bilo je i XA serije), Jadis (manji mono blokovi), Audio Research, Martin Logan, BelCanto, ... Pravi mali raj. Jedino cene nisu bile preterano simpaticne ....

Post Reply