HiFi & Professional Audio Forum  

Kineski odgovor

Hi-Fi komponente, iskustva, pitanja, saveti, komentari..
Post Reply
User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Kineski odgovor

Post by DejanM » 01 Jun 2014, 11:07

U zadnje vreme sam pratio sta rade americke HiFi firme koje slede jedan novi model prodaje svojih uredjaja: tzv. direktna prodaja preko interneta, praveci uz to uredjaje koji po svojim cenama predstavljaju value koji jos nije zabelezen na trzistu. Tu pre svega mislim na firme poput Emotiva i Shiit Audio. Napraviti pojacalo za slusalice, sasvim dobre konstrukcije za svega par stotina dolara, ili cak i celo izlazno pojacalo za nekoliko stotina eura, je bilo do skoro nezamisliva pojava na HiFi trzistu. Uredjaji su sklapani u Americi (odnosno Kanadi), sa americkim delovima a opet su mogli po ceni da konkurisu jeftinim Kinezima ...

Ali pogledajte sta rade male kineske firme, koristeci eBay kao platformu za prodaju svojih uredjaja. Ovo je samo jedan primer:

http://www.ebay.com/itm/Finished-E4-Cla ... 20d1ad9706

Ovaj uredjaj je otprilike po svojoj konstrukciji, koliko mogu da vidim sa slike, konkurencija Shiit Audio Asgard 2 samo sto je 2,5 puta jeftiniji. Kompletno uradjen u diskretnoj tehnici, sa solidniom alu kucistem, .... ne znam da li su ovi delovi kineske kopije ili originali iz kineske proizvodnje tih firmi, ali sve deluje, na prvi pogled sasvim solidno. Treba cuti naravno ....


lautrecred
srebrni korisnik
srebrni korisnik
Posts: 416
Joined: 27 Sep 2006, 22:44

Re: Kineski odgovor

Post by lautrecred » 01 Jun 2014, 11:24

usual rules of chinese sale apply: pitanje je uvek sta dobijes za $88, da li ce ti upasti neki fake FET ili fake opamp ili fake cond.

ja bih ovakve stvari ostavio ili ljudima sa znanjem da prckaju po njima ako nesto ne valja ili pocetnicima kojima ce sta god da dobiju biti super.

drago mi je sto se letvica spusta i sto dobar (?) audio postaje dostupan, ali isto tako postoje razlozi zasto neke sprave kostaju.

realno, vise me zanima dan kada ce kinezi da iskopiraju devialet i da ga ponude za $200. :band

User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: Kineski odgovor

Post by DejanM » 01 Jun 2014, 11:50

Evo recimo kopije JC2 preampa:

http://www.ebay.com/itm/JC-2-Preamplifi ... 1e6ca9dd17

u kit varijanti.

Post Reply