HiFi & Professional Audio Forum  

WSJ: Da li se vracaju kasete?

Gramofoni, kablovi, slušalice, tjuneri, magnetofoni, kasetofoni, dodaci..
Post Reply
User avatar

Topic author
PrekoBare
srebrni korisnik
srebrni korisnik
Posts: 538
Joined: 03 Dec 2008, 20:39

WSJ: Da li se vracaju kasete?

Post by PrekoBare » 20 Mar 2013, 03:18

Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=E9TccPAgvU0


Za nas stare kajle, kasete nisu nikuda ni otisle.


Da mi je neko 1983 rekao da cu 2013 snimati kasete mislio bih da je lud.


Samo u 2013 koristim nesto sto je 1983 bilo naucna fantastika. Snimak na metalnu traku SACD-R reprodukovanog preko SACD plejrea koji ima DSD>ANALOG konverziju zvuci carobno.
"Najbolje je neprijatelj dobrog"

Volter

User avatar

gvlada
redovni korisnik
redovni korisnik
Posts: 241
Joined: 02 Nov 2008, 16:54
Location: Nis

Re: WSJ: Da li se vracaju kasete?

Post by gvlada » 20 Mar 2013, 15:06

Zvuci carobno i kao i svaka bajka ostaje u svetu maste. Mozda da se nekim "nostalgicarima" izvuce koja kinta vise ali kasete da se snimaju i imaju pravi sacd/hi-res zvuk... ni pod razno.
Shut up before I slap the taste so far out of your mouth you'll never get it back!

Vladavina has spoken.


alex67
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 17
Joined: 14 Dec 2008, 10:32

Re: WSJ: Da li se vracaju kasete?

Post by alex67 » 11 May 2013, 14:23

@gvlada

Mogu te kasete da zvuce i te kako dobro ali ima par uslova za to - dobar uredjaj za snimanje , dobra traka i dobar izvor signala. Sve skupa dovodi do krajnje , visoke racunice koja se ne isplati. Kvalitetne ( metal emulzija) trake se vise ne prave , vrhunskih snimaca tipa Nakamichi , Teac , Pioneer vise nema niti ce skoro da se prave a snimane trake na profesionalan nacin , hm , dobre su samo za mini linije gde je interesantno cuti informaciju a ne i kvalitet. Bio sam u prilici pre dosta godina u firmi koja se bavila nasnimavanjem zvuka na trake da vidim postupak produkcije i kada sam video kako se trake snimaju , bio sam zadivljen da se sa njih uopste sta i culo. Traka na kolutovima Z kategorije ( u rangu ORWO braon ----- traka ( seca li se jos neko njih)) , pustane preko glava za snimanje 6 x brze od uobicajenih 4.75 cm/s pa sad sami zakljucite sta na kraju ostane od kvaliteta. Ovaj problem kvaliteta nije vezan samo za trake vec i za druge nosace - koliko ste do sada nacli LP-a , CD-a da ste stali i rekli - ovo je zaista izvanredno snimljeno? Kako je moguce da inferioran izvor zvuka kao sto je tjuner na sopstvenim snimcima WDR-a bolje zvuci nego 90% LP-a i CD-a koje imam u kuci ? Sta nam govori to uopste u ovom hobiju i koliko se zaista produkcijske kuce trude da izbace maksimalan kvalitet. Ili je cilj uzmi pare na brzaka da se majmuni ne sete.
Bez obzira na sve ,Sony DD walkman i trake su neizostavan deo opreme kada idem na odmor bez obzira sto bih ovu muziku daleko lakse i brze smestio na telefon..............

Zaostavstina iz nekih ( bar za hifi) boljih dana........

Image

Post Reply