HiFi & Professional Audio Forum  

Protest M&G Electronicu

Ostale teme ili sve drugo
Post Reply

Topic author
SavaRea
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 11
Joined: 27 May 2008, 09:51

Protest M&G Electronicu

Post by SavaRea » 31 Mar 2010, 17:35

Da vam ne bih posebno objašnjavao zašto sam ljut na M&G Electronic prenosim vam u celosti mail koji sam im uputio.

"Poštovani,

shvatite moj mail kao jedan protest uperen prema vašoj poslovnoj politici koju smatram pogrešnom.

Nedavno sam izvršio narudžbu 6 kom. tranzistora MPSA18 pa kako je u pitanju jako mala vrednost u ukupnom iznosu od 88,92 dinara odlučio sam da to ide redovnom poštom jer znam da Cityexpress košta više od 150 dinara. Na moje iznenađenja od pošte sam dobio obaveštenje da treba da platim 258,92 dinara od čega je poštarina samo 20,00 dinara. To znači da ste vi naplatili dodatnih 150 dinara za jedan najobičniji koverat u koji ste strpali tih 6 tranzistora!!! Sve u svemu troškovi su dva puta veći od vrednosti robe!!!

Sve bi to i bilo u redu da ste tako i napisali na vašem sajtu ili prilikom poptvrde moje porudžbine. Ovako nisam znao kakvo me iznenađenje čeka sve do trenutka prijema pošiljke. Da sam o tome bio obavešten pošiljku bih otkazao. Moje vaspitanje mi nije dozvolilo da vratim pošiljku pa sam je primio, ali je ovo sasvim sigurno i poslednja moja porudžbina kod vaše firme makar jedini u regionu imali neki elemenat. Sasvim sigurno ću i napisati ovo na nekim jačim forumima graditelja da znaju šta ih čeka u poslovanju sa vama. Na kraju ću vam još reći da MPSA ima deklarisano pojačanje od najmanje 500, a merenjem sam ustanovio da od 6 komada samo dva imaju pojačanje 750 odnosno 725, a preostala 4 komada ispod 400 čime su mi neupotrebljivi. Na osnovu ovoga verujem da se radi o remarkiranim kineskim tranzistorima, a nikako Motorolinim jer sve koje sam ranije merio imali su pojačanje preko 800. Koliko da znate.

Pozdrav"

User avatar

first
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 1382
Joined: 03 Sep 2008, 16:17
Location: Beograd

Re: Protest M&G Electronicu

Post by first » 31 Mar 2010, 20:29

@SavaRea

Mislim da grešiš, poštarina možda jeste toliko koliko si napisao, ali to je samo za dostavu pošiljke u jednom pravcu.
Razlku u iznosu od 150 dinara koje pominješ ti je takođe uzela pošta, da bi dostavila novac nazad M&G Electronic-u od otkupnine robe koju si platio u iznosu od 88,92 din. :ovo


Topic author
SavaRea
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 11
Joined: 27 May 2008, 09:51

Re: Protest M&G Electronicu

Post by SavaRea » 05 Apr 2010, 11:17

Odmah posle praznika ću se detaljno raspitati u pošti. Prilikom plaćanja sam pitao službenicu u pošti koliko njima plaćam i rekla mi je 20,00 dinara, kasnije u komentarima ljudi kažu da je to cena otkupnine, ne i poštarina. Videćemo. Za sada sam pronašao na sajtu prodavca (http://www.mgelectronic.rs/uputstvo.php#narucivanje) da piše kako su Troškovi isporuke

* Pouzećem - 150 din.
* City Expressom - 200 din.
* Post Expressom - 200 din.

Naravno to nije konačna cena jer uvek platite više kada vam roba stigne.

Kako god okrenem stvar je smešna, dva puta veći troškovi od cene robe! Ja ću i ubuduće naručivati sa Banzaia jer jeste da je transport nekih 8e, ali bar zapakuju kako treba, lampe zaista i znalački upare itd. i imaju sve što ti treba. Kod svih naših prodavaca nečeg ima, nečeg nema, uvek nešto mora da se naknadno poruči i sa Banzaia. Onda je bolje odmah od njih uzeti sve što vam treba. I jeftinije je na kraju kada se sve sabere! Možda se ovi naši jednog dana i opamete.

Post Reply