HiFi & Professional Audio Forum  

Vlatko Stefanovski & Stefan Milenković

Muzika, film, koncerti
Post Reply
User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Vlatko Stefanovski & Stefan Milenković

Post by sn » 01 Dec 2010, 21:25

Velika dvorana Sava Centra
22. i 23. decembar, 20.00
vlatko i stefan.jpg
vlatko i stefan.jpg (66.07 KiB) Viewed 1022 times
vlatko i stefan.jpg
vlatko i stefan.jpg (66.07 KiB) Viewed 1022 times
[g3][/g3]Koncert ova dva izuzetna umetnika kreiraće događaj kakav se organizuje jednom u dekadi, ako ne i ređe. Tandem snova činiće gitarista Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković. Neobičan spoj gitare i violine, saradnja dva vrhunska umetnika koji zadivljuju svojom tehnikom i istovremeno očaravaju svojom emocijom – sve to obećava vrhunski doživljaj i za najprobirljivije slojeve publike.

– Neopisivo se radujem prilici da sviram sa Vlatkom – kaže Stefan. – On je čovek od kojeg svaki muzičar može mnogo da nauči. Ne zna se da li ima jaču tehniku ili emociju, a baš te dve stvari čine nekog muzičara izuzetnim. Već smo počeli da gradimo repertoar za koncert, a meni je posebno zanimljivo to što neću svirati nešto što je klasična muzika. Ili bar neću svirati samo klasiku. Mislim da je ovo sjajna ideja i jedva čekam da izađemo na scenu.

– Stefan je bio čudo od deteta, toga se svi sećamo. Više nije dete, ali je ostao čudo – kaže Vlatko. – Impresioniran sam njegovim sviranjem i smatram privilegijom to što ćemo biti na bini zajedno. Od početka se videlo da ćemo biti zanimljiv spoj i da inspirišemo jedan drugog. Verujem da ćemo publiku u Sava Centru dići na noge i da će to biti fantastičan doživljaj za sve u dvorani. I za publiku i za nas.

Cena ulaznica: 1650, 2150, 2450 i 2850 din.


User avatar

dioklecijan
srebrni korisnik
srebrni korisnik
Posts: 318
Joined: 17 Sep 2008, 11:03

Re: Vlatko Stefanovski & Stefan Milenković

Post by dioklecijan » 04 Dec 2010, 17:46

Ovog ljeta bio sam na koncertu Milenkovića i Karamazova. Koncert je bio vrlo dobar, ali za veliku većinu publike "pretežak". Bartok, Riley, Shankar, Piazolla sve pomalo hermetično, a s obzirom da je pozornica bila prepuna "viđenijih" likova bilo je vjerojatno pjevušenja niz bradu tipa "što je meni ovoooo trebaaalooooo" :lol: .

User avatar

zika
Moderator
Moderator
Posts: 447
Joined: 26 May 2009, 19:18
Location: Exodus hair

Re: Vlatko Stefanovski & Stefan Milenković

Post by zika » 02 Jan 2011, 14:09

Jedna od domaćih TV stanica priuštila mi je, malo pre, veliko zadovoljstvo. Nisam otišao da to slušam uživo. Ali, upravo sam poslušao, pogledao, koncert VS+SM+VH u SC...
Duše obogaćene muzikom. Nadam se da je malo tog peluda ostalo i na mojim krilima posle ovog uživanja...
3.2 škole i sve se uklopilo. Jedino čega nije bilo na toj sceni, što je i učinilo sve to tako veličanstvenim jeste otrov svih takvih susreta: sujeta. Ni trunke. Veliki naklon svoj petorici umetnika.
Kada se sve završilo shvatio sam da sam svu tu Muziku čuo „iako“ sam to slušao na malom CRT 'vizoru čuvene audiophile-ske marke WEG...
Eto i, mog, odgovora, za danas, na pitanje „Šta se sluša“... Muzika. Ne verujem da bi ugođaj bio drugačiji i da sam to slušao na svojim „boljim“ uređajima.
Kao kada iz smeća izvučete knjigu ili strip. Ako je dobra/dobar, nije prepreka ni što ima pocepanih delova, ni što boje nisu kao „u original-u“, sadržaj je ono što je presudno.
Ja sam, zaista, uživao. Hvala!

Post Reply