HiFi & Professional Audio Forum  

Jamiroquai

Muzika, film, koncerti
Post Reply
User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Jamiroquai

Post by sn » 14 May 2011, 18:45

Impresivnoj listi izvođača koji će protresti glavni stejdž 12. Egzita priključuje se i „Jamiroquai“
Jamiroquai.jpg
Jamiroquai.jpg (72.95 KiB) Viewed 832 times
Jamiroquai.jpg
Jamiroquai.jpg (72.95 KiB) Viewed 832 times
Predvodnici acid jazz i funk pokreta, razigrani Jamiroquai, na čelu sa pevačem Džej Kejem, čiji entuzijazam godinama ne slabi, potvrđeni su kao hedlajneri Exit festivala 2011. Karijera Jamiroquai traje čitavih devetnaest godina, pa ne čudi obilje hitova koje ovaj plesni spektakl ume da iznese pred svoju publiku. Pored starijih singlova, ovaj britanski sastav će nam na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti i svež materijal sa svog sedmog po redu studijskog albuma „Rock Dust Light Star", izdatog u novembru 2010.

Osnovani davne 1992, Jamiroquai su se probili na svetsku pozornicu zajedno sa ostatkom britanske jazz funk i acid jazz scene, rame uz rame sa velikanima pokreta poput Incognito i The Brand New Heavies, ali daleko ih prevazilazeći u popularnosti. Njihov prvi singl „When You Gonna Learn“ lansirao ih je u vidokrug agenata izdavačke kuće Sony, koji im 1993. izdaju album prvenac "Emergency on Planet Earth". Postaju popularni već sledećom pločom „The Return of the Space Cowboy“, ali im planetarna slava dolazi sa „Travelling Without Moving“, izdatog 1996. godine. Njihov hit "Virtual Insanity" postaje vrhunac večeri svake plesne dvorane, a Džej Kej prepoznat kao jedan od omiljenih vokala acid jazz-a, pa i čitavog popa. Devetnaest godina po osnivanju, Džej Kej i ekipa dokazuju postojanost svog sebi svojstvenog izraza, bojenog godinama funk, electro i čisto pop deonicama. Kombinacija lepršavog glasa i zanimljivih odevnih kreacija omogućila im je iskakanje iz šablona i rezultovala karijerom prepunom hit singlova, poput „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“.

Posle 25 miliona prodatih albuma, Gremija osvojenog 1997. godine, mora suludih šešira i uspešnog i vrlo posećenog koncerta u Beogradu, Džej Kej će nam se pridružiti na glavnoj bini Exit festivala, nadamo se spreman da ponovi dobar provod od pre šest godina na Sajmištu. Poslednji album „Rock Dust Light Show“, koji će se zasigurno naći na repertoaru, na radost mnogih se vraća korenima i početnom zvuku Jamiroquai, dakle disko funka koji mami na njihanje kukovima. Čak i posle toliko dugoročne i nagradama ovenčane karijere, Jamiroquai i dalje važe za bend koji daje sve od sebe na nastupima, što će se, nadamo se, desiti i Exit festivalu, pred morem fanova spremnih da ponovo zaplešu sa Džej Kejem, večitim dečakom.

Potvrdom nastupa na Tvrđavi, Jamiroquai se pridružuje hedlajnerima Exita 2011, kao što su Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, Underworld, Deadmau5, dok lista izvođača raste svake nedelje. Exit festival će se po dvanaesti put 7-10. jula 2011. održati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.
[g2][/g2]

Post Reply