HiFi & Professional Audio Forum  

Sugden A21SE

Neformalni testovi i prikazi audio i video komponenti od strane članova foruma

Topic author
sdanicic
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 2474
Joined: 16 Mar 2006, 13:46
Location: Beograd

Re: Sugden A21SE

Post by sdanicic » 04 Jul 2009, 14:29

Da se ne bi vukli repovi iz ove teme samo par recenica - nazalost neki duzi tkest ce ovoga puta izostati.

Naime samo nekoliko minuta nakon povezivanja ovog integralca na moj sistem, okupljena slusalacka trojka je konstatovala da tu nesto nije kako treba. A to je bila nenormanla glasnoca zvuka vec na polozaju potencionetra izmedhu 8 i 9.

Ovo pojacalo je u cistoj A klasi, sa 30 vati po kanalu na 8 oma, moji zvucnici su zvanicno deklarisani 87db/1W i po logici stvari ovo nesto nikako nije regularno ponasanje. Slusali smo tako sve skupa jedno 45 minuta i slozili da bi svaki dalji nastavak bilo cisto maltretiranje (zvuk kao da je sve vreme bio na korak-dva od klipinga i kao da se sve bilo sabijeno u rasponu od max. 40-45 dB).

Sutradan sam pogledao malo karakteristike i videli da moj DAC ima izrazito veliki voltage output na RCA izlazima (2,4 Vrms), pa sam probao da vidim sta se desava kada se cd plejer direktno zakaci na amp (sa 2Vrms), odnosno Denon tjuner. U prvom slucaju situacija je bila malo bolja, u drugom dosta bolja - ali opet je sve to na poziciji malo preko 10 grmelo samo tako.

Proverio sam zatim koliki je izlalzni napon na Sudgen CD21SE plejeru, kad tamo - 1,55 Vrms !!!

Ovde ocigledno se po pitanju gaina nisu mogle sloziti ove komponente :( , ali ipak treba reci da ono sto smo culi barem meni (jer sam slusao malo i sutradan) je bilo veoma prijatno i svakako dovoljno da vam skrenem paznju da ako budete imali priliku da cujete ovaj Sudgen integralac - obavezno to i ucinite.

Inace kuriozitet je da se prva verzija ovoj pojacala koje sada znamo kao model 21 pojavila krajem 60-tih godina proslog veka.

Post Reply