HiFi & Professional Audio Forum  

pomoc

Kvarovi na komponentama i opremi, saveti za pomoc i popravku
Post Reply

Topic author
bigeyezz
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 1
Joined: 02 Oct 2008, 22:42

pomoc

Post by bigeyezz » 02 Oct 2008, 22:49

pozz ljudi.
imam jedan problem, nedavno sam kupio elektricni klavir yamaha ydp131 i iznenadio sam se kad sam vidio da nema zvuk Hammond Organa, pa sam googlao i naisao na ovaj forum, i sad me interesuje, jel mogu nekako da skinem sa interneta neki zvuk Hammonda pa da ga nekako instaliram na klavir ili da ukljucim klavir u kompjuter, posto imam MIDI izlaz pa da probam nekako preko kompjutera da dobijem zvuk Hammonda ili ima neka treca opcija??
ajd ljudi pomagajte molim vas.
Hvala! 8)

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: pomoc

Post by DejanM » 03 Oct 2008, 08:26

Odmah da ti kazem da se u igrarije sa elektronskim instrumentima ne razumem uopste ali gledajuci par informacija na netu, mozda ti dam neku ideju sta mozes da uradis ...

Prvo, ocigledno je da moras nekako to sto ti nedostaje da spustis na Yamahu. Imas samo jedan implementiran interface na ydp-131 a to je MIDI. To nije nikakav problem u principu jer postoje MIDI/USB adapteri za povezivanje sa raznim eksternim uredjajima. Ja bih se potrudio i nabavio Yamaha UX16 adapter. Na taj nacin mozes da se zakacis za kompjuter - a to je bitno.

U User Manualu za Yamaha ydp-131 na strani 28 imas objasnjeno i nacrtano kako se povezujes sa kompjuterom.

E sad, treba ti jos SW ili HW da bi dobio ono sto zelis. I to je oblast koju ja ne poznajem dobro. Ali opet u User Manualu, na strani 31 imas objasnjeno da mozes da spustis besplatan software po imenu: Musicsoft Downloader, koji ti omogucava transfer kojecega na tvoj instrument. Stranica odakle mozes da spustis ovaj program je:

http://music.yamaha.com/download/

Kada to sve odradis onako kako je opisano u uputstvu, onda pogledaj da li medju tim downloads koji se nude na Yamaha stranici postoji ono sto ti treba. Takodje vidi u kom formatu treba da bude zabelezeno to sto ti treba, pa ako nema na Yamaha stranici -> google ... Na brzinu sam naleteo na dosta velike MIDI kolekcije na internetu koje se nude za dzabe. Nisam medjutim, ovako na brzinu, snimio da li tu ima ono sto tebi treba ....

Post Reply