HiFi & Professional Audio Forum  - Molim nove članove da sačekaju overu registracije na Forum par dana, jer se radi ručno; razlog su spameri.

Moj NAD C315BEE se greje na standby-u

Kvarovi na komponentama i opremi, saveti za pomoc i popravku
Post Reply

Topic author
alex_ris
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 2
Joined: 19 Aug 2010, 06:52

Moj NAD C315BEE se greje na standby-u

Post by alex_ris » 19 Aug 2010, 07:05

Postovani forumasi. Moj NAD C315BEE se greje na standby-u.
Rec je o novom pojacalu, kupljenom pre par dana. Dakle ozbiljno je toplo
kad se dodirne negde na sredini-odozgo sve dok je na stendby-u. Inace
ovako radi savrseno. Da li je to normalno ili da reklamiram pojacalo? :roll:
Hvala unapred.

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: Moj NAD C315BEE se greje na standby-u

Post by DejanM » 19 Aug 2010, 09:36

Da li mozes da drzis ruku na tom mestu duze od 5 sekundi ?


Topic author
alex_ris
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 2
Joined: 19 Aug 2010, 06:52

Re: Moj NAD C315BEE se greje na standby-u

Post by alex_ris » 19 Aug 2010, 15:23

DejanM wrote:Da li mozes da drzis ruku na tom mestu duze od 5 sekundi ?
Da mogu... prakticno koliko hocu. Samo je poenta, ponavljam, on se greje na standby-u.
Na jednom italijanskom forumu sam nasao da je to slucaj sa svakom 315-icom, zbog toga
sto na standby-u vuce snagu od 20 w iz trafoa i da je to ispravljeno na 316-ici koja na
standby-u vuce snagu manju od 1w.
Da li verujes u ovu pricu i da li je to moguce?
U 4Audiu gde sam je pazario kazu da je to slucaj sa svakom koju imaju, probali su ...
U sta da verujem, sta da radim :roll:
???

User avatar

DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: Moj NAD C315BEE se greje na standby-u

Post by DejanM » 19 Aug 2010, 15:37

To je moguce. To znaci da su mnogi sklopovi pojacala napajani i u stand-by modu. To se radi da bi nakon ukljucivanja, pojacalo veoma brzo dostiglo optimalnu temperaturu rada. EU je medjutim donela propise po kojima se potrosnja elektronskih uredjaja kada rade u stand-by modu drasticno ogranicava. Zbog toga novije generacije uredjaja imaju znatno manju potrosnju u stand-by modu.

Ako je istina da je tvoj NAD projektovan da radi sa 20W u stand-by, onda je sve u redu. Imaces samo nesto vecu potrosnju struje - kao da ti je sijalica od 20W stalno ukljucena ...

User avatar

Mikorist
Nov korisnik
Nov korisnik
Posts: 15
Joined: 16 Sep 2010, 03:05
Contact:

Re: Moj NAD C315BEE se greje na standby-u

Post by Mikorist » 16 Sep 2010, 12:21

alex_ris wrote:Postovani forumasi. Moj NAD C315BEE se greje na standby-u.
Rec je o novom pojacalu, kupljenom pre par dana. Dakle ozbiljno je toplo
kad se dodirne negde na sredini-odozgo sve dok je na stendby-u. Inace
ovako radi savrseno. Da li je to normalno ili da reklamiram pojacalo? :roll:
Hvala unapred.
Imam to pojacalo i stvarno se greje na standby-u skoro isto kao i ukljuceno - sad ga koristim za iskljucivo slusanje preko slusalica -
ne gasim ga nikad - i nije izgorelo do sad evo - posle godunu dana. :mr

Post Reply