HiFi & Professional Audio Forum  

Prometheus

CD, DVD, Blu-Ray, HD i Vinil izdanja, komentari filmova i koncerata
Post Reply
User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Prometheus

Post by DejanM » 16 Aug 2012, 20:52

Najnoviji film Ridley Scotta, Prometheus, poceo je da se prikazuje u austrijskim bioskopima tek od 13. avgusta jer je bilo potrebno film sinhronizovati na Nemacki i to je potrajalo vise od mesec dana. U svakom slucaju sam otisao u bioskop pun ocekivanja: Ridley Scott je reziser koga volim i cenim, Charleze Theron je jedna od najlepsih glumica danasnjice a uz to i dobra glumica, Gigger je pravio scenografiju (proslavio se kreacijom Aliena), Sci Fi koji volim kao zanr .... I izasao sam zadovoljan iz bioskopske sale sa zeljom da film ponovo gledam.

Necu vam prepricavati sadrzaj filma samo cu reci da je kraj otvoren i da su planirana jos dva nastavka. To je muzika za moje usi. Film je inace zahvatio dosta tema od kojih su neke samo polovicno adresirane. Sama prica je ostala nedovoljno razjasnjena ali je veoma intrigantna. Film ima odlicnu dinamiku (Ridley je stari majstor koji zna kako se vodi prica). Scenografija Giggera je jednostavno fantasticna. Covek je napravio unutrasnjost vasionskog broda po ugledu na svoju kucu u Svajcarskoj - sam ulazak u njega cini da vam knedla zastane u grlu. Napetosti ne nedostaje, efekti su veoma upecatljivi (obavezno gledati u bioskopu koji ima najmoderniji razglasni sistem) ... kratkih i dobrih usputnih komentara takodje. Charlize je prelepa iako u stvari glumi sporednu ulogu u filmu.

Ja cu u svakom slucaju ici ponovo da gledam ovaj film ... sto i vama preporucujem.

User avatar

sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2353
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Re: Prometheus

Post by sn » 16 Aug 2012, 22:44

Vrlo je slicno Alienu..

User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: Prometheus

Post by DejanM » 17 Aug 2012, 06:39

sn wrote:Vrlo je slicno Alienu..
Navodno ova trilogija treba da isprica pricu koja se desila pre Aliena i da objasni nastanak Aliena. Vasionski brod koji su nasli na onoj planeti u mnogome je slican vasionskom brodu sa samog pocetka Aliena (prvi deo).

User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: Prometheus

Post by DejanM » 20 Aug 2012, 18:54

Pogledao sam film ponovo samo ovaj put u 3D tehnologiji. Film je originalno i snimljen sa 3D kamerama. Dozivljaj je zbilja izuzetan. Ja kod kuce nemam TV koji podrzava 3D ali sam se ipak brzo navikao na 3D sliku i ona mi nijednog trenutka nije izgledala vestackom, osim mozda kod par efekata.

Vizuelno je film uradjen sjajno i samo ga zbog toga vredi pogledati.

Inace u bioskopu u kom sam ja gledao Prometheus zvuk je podrzan od sistema koji zovu HD Digital 23.1 - predpostavljam da se radi o 23 kanala plus 1 za sub bas ... Bilo kako bilo - uzivao sam ...

Post Reply