HiFi & Professional Audio Forum  

PGP RTS - tuzna radnja u Jug Bogdanovoj

CD, DVD, Blu-Ray, HD i Vinil izdanja, komentari filmova i koncerata
Post Reply

Topic author
sdanicic
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 2474
Joined: 16 Mar 2006, 13:46
Location: Beograd

PGP RTS - tuzna radnja u Jug Bogdanovoj

Post by sdanicic » 02 Sep 2015, 15:24

Da li je ovo za sekciju Receznije - nisam pametan, a jos sam manje pametan posle jucerasnjeg pokusaja kupovine CD-ova u radnji iz naslova.

>>> Nastavicu kasnije, moram sada da zavrsim nesto sto mi je neplanirano iskrslo <<<

Zasto sam otisao do radnje? Naivno ali iskreno se nadajuci da se mozda na CDu nije pojavilo neko digitalizovano izdanje iz prebogate jazz arhive PGP-a. S vremena na vreme se pojavi neko takvo izdanje a da to niko ne zna a izgleda da to ne zna ni sam izdavac.

A prodavac svakako ne zna, jer u PGP radnji radi preko 20 i kusur godina, sto dok su bili na u Makedonskoj, sto sada na originalnoj lokaciji u Jug Bogdanovoj. Prodavac je dakle glavni lik - kada samo dosao tamo nije bio u radnji, dotrcao je nekoliko sekundi kasnije jer je bio na nekoj poziciji gde je ocigledno imao pogled na ulaz. Ja na mountain bikeu, vidi da mi se bajk ne ostavlja ispred radnje, pa mi nudi da ubacim bicikl u radnju (ovo je bilo veoma obecavajuce za pocetak price).

Krecem ja sa pricom da sam dosao da kupim neki od jazz diskova, pa ga zamoliim da mi pokaze sta imaju. Sve skupa 10-tak naslova, od kojih sam recimo vec imao 8, ostalo ne nije interesovalo pa ih nisam ranije ni kupio. Sada krece zaplet iniciran mojim pitanjem da li ce ocekuje mozda jos neko izdanje, da li je imao diskove koji su se rasprodali i da li ce ih ponov dobijati.

Lepo sam ti rekao da je sve tu sto imamo i da je to inace sto imamo, kakva stara izdanja, rezidanja, kako ti kazes neki masteri ... Nista tu nema, sto je u radnji to je i u ponudi ... Znas da ljudi ulaze unutra i svasta traze, uopste ne gledaju sta je radnji, pre par nedelja usla je devojka i plitala da li imamo notne pratiture za flautu ... Taj ko ti je rekao da je ovde kupio stara jazz izdanja na CDu on te laze ...

Ali nije nuzno da ih je kupio tu, nego da je rec o PGP izdanjima

Ma kakvi to te je slagao ...

Ali ja sam ih drzao u ruci.

Ma nisu to bila nasa izdanja, ko zna cija su ... Ja sam puno puta bio preko radio sam ono znas na crno, preko leta, uzmem slobodne dana, video ja sam i tog zapada, ali to nigde nema kao ovde kod nas, kradja i prevara na svakom koraku. Znas li ti da je zivim 15 minuta od TC Usce a tek sam pre par meseci bio tamo prvi put. I to je velika sarena laza, to je bre CK (zgrada gde je u ex-YU i jos malo posle bilo sediste Centralnog Komiteta SKJ i insitutcija naslednica), kakvo Usce. Ali morao sam hoce cerka da kupi novi mobilni a takav koja ona trazi ima samo tamo ... Meni takav ne trbna ja imam ovaj stari (poakzuje na jednu Nokia-u na pultu) i odlicno me sluzi ... I gde bi mogao na zapadu da udjes u neku ovakvu radnju da ostavis bicikl (da, ali je problem sto nacionalna diskografska kuca svake iole sredjenije drzave nema ovakav cumez gde prodaje deo nacionalne muzike kulturne bastine i/ili aktuelne produkcije)

Moze, najmanji je poblem da se ostavvi bicikl, verujte mi.

Gde to moze ? Milsim nije ovo nista protiv tebe nego samo naglas pitam ...

Tu ja kazem dovidjenja i hvala i brzim korak gurajuci bicikl krenem da se udaljavam niz JB ulicu. Bez komentara i trudeci da uradim sto brzi delete prethodnih 10-tak minuta razgovora.

A sve je ovo post-festum posete kod mog dobrog kolege i drugara koji je pre malo vide od godinu i po dana odlucio da kupi gramofon i napravi sistem (i napravio je bas dobar mali sistem baziran na Systemdek IIX gramofonu, Linn rucki i MicroBenz MC zvucnici) i krenuo da kupuje ploce iz Jugoton, PGP i ZKP RTV Ljubljana kataloga, sto preko domacih sajtova, sto preko E-baya i Discogsa. I moram da priznam da sam u u kolekciji video neke vinile, a i CD-ove koje pre toga nikada nisama video, a ni cuo :-)

I napokon cu recimo (za pocetak) da dobijem u FLAC-u album od Duska Gojkovica "Swinging Macedonia".

User avatar

Operater
redovni korisnik
redovni korisnik
Posts: 125
Joined: 16 Oct 2006, 17:20

Re: PGP RTS - tuzna radnja u Jug Bogdanovoj

Post by Operater » 03 Sep 2015, 10:45

otcicicu u ponedeljak sa istim pitanjem, cisto da ga zracim :)
eventualno da ga pitam za ploce...

Post Reply