HiFi & Professional Audio Forum  

Mini Display Port vs. USB

Digitalne komponente, Bežični Audio, Striming..
Post Reply
User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Mini Display Port vs. USB

Post by DejanM » 23 Jan 2014, 11:50

Na novom racunaru imam mini display port koji je u stanju da prenosi pored slike i audio. Nesto sam razmisljao kako bi bilo da pomocu nekog konvertora upravo taj digitalni izlaz iz compa koristim kao izvor za neki DAC. Da li je neko imao prilike da uporedi Mini Display Port audio sa standardnim USB audiom ? Da li se bilo sta dobija ovom gimnastikom ?

User avatar

Topic author
DejanM
Audio Expert
Audio Expert
Posts: 4686
Joined: 18 Aug 2005, 13:14

Re: Mini Display Port vs. USB

Post by DejanM » 23 Jan 2014, 12:48

Samo da pojasnim sta imam na umu .... Postoji jednostavan kabl koji na jednoj strani ima Mini Display Port a na drugoj HDMI. Takav kabl koristim recimo na MAC Miniju da bih iskoristio oba njegova video/audio izlaza i da bih ga spojio HDMI kablovima za TV i AVR.

Onda se kupi ovako nesto:

http://www.essenceelectrostatic.com/pro ... annel-dac/

To je mali DAC sa HDMI ulazom. I na to se onda zakaci neko pojacalce za sluske i eto malog sistema .... Pitanje je samo da li to ima neke prednosti u odnosu na USB DAC slicne cene ?

Dodatna intrigantna stvar jeste da ovakav DAC sa HDMI ulazom mozete da zakacite i za AVR. Postoji puno novih AVRs danas ( a moj je jedan od njih) koji nemaju digitalni audio izlaz ali imaju vise HDMI izlaza. Na taj nacin bih mogao da koristim AVR samo kao izvor stereo zvuka (mada to nije nesto sto mi je zbilja preko neophodno - da budem iskren - ali izgleda intrigantno).

Post Reply